SMILE

- en mobil skulptur som et symbolsk
portræt af Stasé Samuleviciené.

 

EN ENGEL TIL EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD
KAUNAS 2022 
LITAUEN 2021-2022

 

Nyt værk til Linksmakanis´s Englemuseum, Litauen, med specialkomponeret elektronisk musik af komponist Tonje T. S. Norheim, indkorporeret i skulpturen

Linksmakalnis´ borgmesters kone opprettede for nogle år siden et lille Englemuseum i rådhuset, der befinder sig i den gamle militærforlægnings reception. Den italienske nycirkusdirektør Roberto Magro byggede videre på det at de irrationelle englevæsener fik en betydning i byen. Han involverede akrobater og lokalbefolkningen i at gøre englene synlige. Det var i denne anledning at mine skulpturer blev hentet ind. og er i Europæiske Kulturhovedstadens varetægt hele året og bruges i forskellige sammenhænge – indtil den nye engleskulptur ”Smile” ankommer i september for at blive en permanent del af museets samling og kan trilles rundt i byen nårsomhelst, mens resten af flokken kan rejse videre. 

 

Stasé Samuliviciené. (1906-1988) Hun ønskede at bringe smil og omsorg ind i en tung tid og blev tildelt Smilets Orden fra Polen, som også bl. a. Paven, Moder Theresa og Astrid Lindgren har modtaget. Hun fik æresbevisningen som kunstner, fordi hun arbejdede for det opbyggelige, på trods af tunge hændelser i eget liv og anderkendelse af livets sårbarhed.

Det er disse kvaliteter og karakteristika jeg ønsker at lægge ind i hendes symbolske portræt i engleskulpturen ”Smile” . Skulpuren skal have store vinger, hvor vingespidserne berører hovedet – den skal være både vild og kærlig, med et underfundigt smil, - en figur med mange facetter og mulighed for identificering – også uden at have kundskab til Stasé Samuleviciené. Skulpturen skal, ligesom de andre Rolling Angels, modelleres over brugte skraldespandsstativer, hvor der skabes et lydrum.

PROCESS GALLERI

MODEL I 1:7

 

 

 

Projektet er støttet af: The Danish Cultural Institute in Estonia, Latvia and Lithuania