BEVINGET, 2007


Marit Benthe Norheim-bevinget-skulptur-brovst

Fotograf: Ann Mai Røge

Skovsgård Multihus, Brovst. Beton, keramik og asfalt.
Højde ca. 1,80 meter, siddehøjde ca. 0,60 meter,  længde lår-knæ ca. 1,20 meter. 

Skulpturen ”Bevinget” består af tre siddende kvinder i beton, som man kan kravle op og sidde på. Proportionerne gør, at en voksen person vil kunne føle sig som et barn.

Hver af kvindefigurerne har sin ”skyggeform” som gentager lårenes former, udformet i rød gummiasfalt. Ved at skyggeformene ser ud som kronbladene på en blomst, og selve figurerne; i kraft af størrelsen og formen i forhold til skyggerne, ser ud som støvbærere, er indholdet allerede lagt: 
Blomsten med det livsbejaende og glædesspredende, formildende aspekt af livet og væksten. Det mest sårbare i blomsten bliver de frugtbare kvinder, med gode siddeskød. Digtere og billedkunstnere har til alle tider brugt blomsten som billede på forskellige tilstande, knoppen som symbol på ungdom, blomstringen på frugtbarhed, afblomstringen på alderdom, vissen blomst, på døden osv.
300 børn og unge fra Skovsgård skole, har deltaget i skabelsesprocessen med samme principper som i projekterne ”Fruen fra havet” og ”Rottejomfruen”. De arbejdede med bevidstgørelse i forskellige fag omkring tema; ”rødder/tilhørighed - kontra - vinger/visioner”. Så blev de 300 deltagende børns keramikrelieffer af alle mulige slags vinger, modelleret ind i kvindernes maveregioner.
Maven er et sted hvor følelserne sidder på mange forskellige måder. Alle har bogstavelig talt haft rødderne til livet i en kvinde, kommer ud, og får forhåbentligt udviklet vinger til at flyve videre selv.

BEVINGET - klik for store billeder

PROCESBILLEDER - klik for store billeder