NORSK BILLEDHOGGERFORENING, OSLO

MARIT BENTHE NORHEIM
STOR RETROSPEKTIV UTSTILLING I 2024
18.01 - 03.03.2024

Marit Benthe Norheim støper sine monumentale skulpturer i betong og kjærlighet. Med en sterk forankring i fellesskap, inkludering og omsorg baner prosjektene hennes nye veier, knytter bånd mellom mennesker, og oppfordrer til å overkomme ulikheter.
Norsk Billedhoggerforening er stolte av å presentere en stor retrospektiv utstilling med Norheims arbeider, fra akademitidens aller første verk til helt ferske skulpturer fra atelieret i Danmark. Mitt skip er lastet med liv er den største presentasjonen av Norheim i Norge noensinne, og fyller hele villaen og skulpturparken med mektige skikkelser i betong.

Se mere om, og fra udstillingen

30. JULI - 27. AUGUST 2023

VRÅ UDSTILLINGEN 2023

FERNISERING LØRDAG DEN 29. JULI KL. 14.00
Åbningstaler, Forfatter og kunsthistoriker Lisbeth Smedegaard Andersen

Udstillingen er åben alle dage fra kl. 11 - 17 - Kunstbygningen i Vrå, Højskolevej 3A, 9760 Vrå.

 

Årets tema, kunstnere:
I år vil vi sætte fokus på den kunstneriske proces. Vi vil forsøge at give publikum mulighed for at fornemme hvordan værkerne bliver skabt. Det være sig ved at vise skitser til en kæmpe skulptur, vise arbejdsredskaber – hvor overraskende mange forskellige blyantstyper der skal til for at lave en særlig tegning, vise materialeprøver på arkitekturen. Ved at give en sanselig tilgang, der kan højne oplevelsen og forståelsen af de færdige værker. Men også ved at spørge til det, der sætter kunstneren i gang, inspirationen, arbejdsprocessen, tankerne bag. Hvilken indflydelse har påvirkningen fra det omgivende samfund, den historiske kontekst vi lever i og dagligdagen, på det færdige værk? Påvirker det værket eller arbejdes der ud fra mere æstetiske og eviggyldige tematikker?

https://www.kunstbygningenvraa.dk/

Benthe Norheim deltager med forarbejder til hendes nyeste værk "Indsigt og Udsyn" der blev indviet den 17. juni.
Og skulptur i mange dele "Perleporten"

7-8. NOVEMBER 2022

Utstillingsåpning, bokutgivelse og konsert

i kulturkirken jakob, oslo. 7. november 2022

Del av Kunst og Helse Festival i Jakobs Brønn, 7. & 8. nov., med seminar og boklansering 8. nov.

FORSKER I FØLSOMHET – ERIK BOMANN-LARSEN. 2022

Kunstboken FORSKER I FØLSOMHET, med tekster og tegninger av outsider artist Erik Bomann-Larsen/ alias Edwin Hender, i utvalg ved  billedkunstner Marit Benthe Norheim, lanseres 7. november i Jakobs Brønn, Kulturkirken Jakob, Oslo, kl- 18-21. Det foregår i utstillingen av Eriks tekster og tegninger, under samme tittel: FORSKER I FØLSOMHET. (Utstillingen er åpen den 7. og 8. november: kl. 16.00 – 21.00)

Utstillingen åpnes med taler av psykologspesialist Per Johan Isdahl, billedkunstner Marit Benthe Norheim og tidl. Rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademi, kunsthistoriker Else Marie Bukahl. Musikk ved vokalperformer Ruth Wilhelmine Meyer, sanger Jørn Simen Øverli og komponist Tonje T. S. Norheim med musikk basert på Erik Bomann-Larsens tekster og tegninger.

BOK OG UTSTILLING ER STØTTET AV FRITT ORD OG SKIEN KOMMUNE

MERE OM UDSTILLINGEN OG BOGEN

4. SEPTEMBER - 6. NOVEMBER

MENNESKET KROP OG PORTRÆT

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ

Kunstnere har til alle tider været optaget af den menneskelige krop som motiv. Det samme gælder portrættet, hvor individet bliver karakteriseret. Begge dele har ligeledes været vigtige emner i Vrå-udstillingen. På udstillingen Mennesket – Krop og Portræt, opstår en dialog på tværs af mennesket i familien, som individ og som rolle i en fortælling. DELTAGENDE KUNSTNERE: Agnete Bjerre / Anne Marie Lütken / Svend Engelund / Johannes Hofmeister / Jane Muus / Marit Benthe Norheim / Sigrid Lütken / Ole Tersløse / Henrik Godsk / Hanne Varming

FERNISERING LØRDAG DEN 3. SEPTMEBER KL. 14.00

Åbningstider: Tirsdag – fredag: 12-16. Lørdag & søndag: 13-16. Adresse: Højskolevej 3A. 9760 Vrå
 

MERE OM UDSTILLINGEN

Benthe har  skabt to nye værker til udstillingen med titlerne: ”Langtidsbærere af Håb” og ”Havfrue-helikopter”. De er på en måde kernen i det projektet hun er igang med - under den overordnede tittel «Hyldest til sårbarheden.»

Se mere om værkerne her

september 2021 - november 2022

LINKSMAKALNIS, LITAUEN - KAUNAS 2022 EUROPÆISK KULTURSTAD

Rullende Engle er i Linksmakalnis hvor de vil rejse rundt i området og besøge og indtage torve og byer, hvor de vil fortælle lokalbefolkningen og gæsterne englehistorier og være med til at varme Linksmakalnis op til Kaunus 2022.

2/9 - 31/10 2022

GOLDEN DAYS QUEENS FESTIVAL

KAREN BLIXEN MUSEUM - RUNGSTEDLUND 2022

Som en del af Goldens Days’ festival QUEENS vil billedhugger Marit Benthe Norheims spektakulære kunstinstallation Campingkvinder blive udstillet i haven på Rungstedlund.

Værket er et poetisk, fem-facetteret kvindeportræt og betragtes som et af Norheims hovedværker, som naturligt går i dialog med den omgivende natur og inviterer til refleksion og samtale om vor tids kvinderoller. Kunstinstallationen er et åbent værk, som publikum kan gå ind i og lytte til musik af komponist Geir Johnson. Visionen for værket er at favne og vise den forskellighed, som vi rummer.

Karen Blixen Museum Rungstedlund er i år partner på Golden Days-festivalen QUEENS, som i anledning af Dronningens 50 års regeringsjubilæum hylder 50 markante kvinder i Danmarks historie, de første og de største. Karen Blixen skabte verdenshistorie med sin litteratur og livshistorie og er i dag en markant foregangskvinde og derfor oplagt blandt de kvinder, som hyldes på QUEENS.. QUEENS åbner på Kongens Nytorv den 2. september 2022 med opstilling af 50 tomme statue-sokler som symbol på de mange enestående kvinder, der aldrig fik en statue på trods af deres bedrifter. Karen Blixen-soklen flytter herefter til Rungstedlund fra den 13. til den18. september 2022, hvor festivalen fortsætter i Karen Blixens have. På festivalen hylder vi Karen Blixen som en af de i alt 50 queens og sætter samtidig fokus på nogle af vor tids ukronede dronninger og deres fortællinger. Det gør vi igennem et stort program, som afvikles i hele festivalperioden og resten af efteråret. I Fuglereservatet inviterer vi til inspiration og fordybelse i den betagende kunstinstallation Campingkvinder, og en række spændende events finder sted i haven i det syvkantede Tabernaklet tegnet af Bjørn Nørgaard, så vores mange gæster kan opleve Rungstedlunds fantastiske natur, som pioneren Karen Blixen skabte og sikrede for sin eftertid.

Se mere om festivalen

Den 6/9 kl. 16.00-17.30 afholdes åbningsreception i Fuglereservatet Se program her

30. JULI - 28. AUGUST 2022

VRÅ UDSTILLINGEN 2022

TILSTEDEVÆRELSER

Den overordnede titlen på min installation, er også idéen til det samlede værk, som udstilles i det lille mørke rum i Vrå Kunstbygning.
Den består af en serie individuelle ”sårbarhedsportrætter” og nogle ”englevæsener” som omkranser et ”havfruevæsen” – alle mere eller mindre synligt tilstede inde i hver sin glaskube. Lyset understr

13. februar 2021

DRESDNER HEIDEFRIEDHOF

Rullende Engle var en del af den tavse mindehøjtidelighed på Heidefriedhof i Dresden, Tyskland i anledning af ødelæggelsen af ​​Dresden for 76 år siden.

2. - 30. AUGUST 2020
 

MARIT BENTHE NORHEIM DELTAGER MED VÆRKET
"Mermaids don't cry. And no-one asks why"

Titel er fra komponist Tonje Terese´s / MIRROR-ship sang. Skulpturen er skabt om - og i samarbejde med hende. L-123 x H-133 x  B-60

Udstillingen er åben alle dage fra kl. 11 - 17. Omvisninger: søndagene 2., 9., 16. og 23. august kl. 14. Kunstbygningen i Vrå, Højskolevej 3A, 9760 Vrå.

Læs mere om udstillingen

 

 

KUNSTHAUS DRESDEN, TYSKLAND

5. FEB - 26. APRIL 2020

Performance med Rolling Angels, og udstilling om Life-boats
med i 75-års mindemarkering for bombningen af Dresden
i Tyskland den 13. februar 1945 

se mere

ANSIGT til ANSIGT Portrætkunst i dag
En udstilling om en af billedkunstens ældste motivverdener – portrættet. Udstillingen præsenterer fem kunstnere, som på hver deres måde undersøger menneskets ydre og indre; det, der kan ses, og det, der ligger under overfladen. Fem kunstnere som insisterer på at finde nye veje for det kunstneriske portræt i en tid, hvor mobiltelefoner har gjort portrættet og ikke mindst selvportrættet til en hverdagsforeteelse. www.kunstetagerne.dk

se mere

VRÅ UDSTILLINGEN 2019

Udstillingsperiode 28. juli – 25. august 
Åbningstider alle dage kl. 11:00 – 17:00 - Sal: Hele Kunstbygningen samt Friis-salen

Fernisering lørdag 27. juli, kl. 14:00

Årets Vrå-udstilling har fokus på byen Vrå som tema. Der vil være værker i Kunstbygningen såvel som i det offentlige rum, der på forskellig vis beskæftiger sig med temaet.

se mere

FLOATING ART - CRY ME A RIVER 2019

Håbets Heltinde og Græder skeletter

FRA DEN 22. JUNI - 1. SEPTEMBER 2019

se mere

PORTRÆTUDSTILLING, DRONNINGLUND KUNSTCENTER

19 portrætter, forarbejder til galionsfigurerne på "Mit skib er ladet med Minder"

FRA DEN 23. JUNI - 25. AUGUST 2019

se mere

VRÅ UDSTILLINGEN 2018

Nye tanker

FRA DEN 29. JULI - 26. AUGUST 2018

se mere

Fra den 4. april til 4. juni 2018, er Marit Benthe Norheim en del at udstillingen, "Two Stations" Nordic Contemporary Art Exhibition in Xiamen, i Kina. Benthe deltager med: LIFE-BOATS – A sailing sculptural installation in concrete by Marit Benthe Norheim.
A film by Lars Hegndal, with music by Tonje Terese a.k.a. MIRRORship.

The installation comprises a total of three 12 meter long ships modeled in ferro-cement as female portraits in each of their different universal stages in life: My Ship is Loaded with Longing – the young woman on her way out into the world, My Ship is Loaded with Life – the woman midway in life and pregnant and My Ship is Loaded with Memories – the aging woman with memories. In the film you see the ships sailing throughout Denmark, as ambassadors for Aarhus; the European Capital of  Culture 2017.
Many volunteers, companies and foundations made the project possible.

https://www.life-boats.com/

VESTFOLDSPILLENE NORGE 2017

Campingkvinderne og Rullende engle på turne i Vestfold fylkekommune

FRA DEN 24. JUNI - 2. JULI 2017

Se mere

MIT SKIB ER LADET MED MINDER 2017

Udstilling på Kvindemuseet i Aarhus, om galionsfigur portrætterne til Life-boats, Mit skib er ladet med Minder

FRA DEN 22. JANUAR - 28. APRIL 2017

se mere

VRÅ UDSTILLINGEN 2015

“Fødsel og Lytte Tre En skulptur i to dele”.

se mere

KUNST VED KANALEN, 2015

Land Art udstilling, ved limfjorden, Løgstør
FRA DEN 13. JULI – 12. OKTOBER 2015

se mere

BEGINNING, 2014

Gruppeudstilling, Kunstcentret Silkeborg Bad
FRA DEN 13. SEPTEMBER – 7. DECEMBER 2014

se mere

CAMPINGKVINNER, SØNDERMARKEN 2013

se mere

HIDING IN THE SKIRTS

KK44 Festival i Silkeborg 2013

se mere

NO MANS LAND - BRUDDET, 2013

Gruppeudstilling på Tegner Museet

se mere

KULTURMØDET MORS 2013

Life-boats - Campingkvinner

se mere

KIRKEDAGE AALBORG 2013 - CAMPINGKVINNER

se mere

LIFE-BOATS I PROCES 2012

Udstilling på Kvindemuseet i Aarhus

se mere

ØRNTOFT OG NORHEIM PÅ FYRET 2011

En fælles udstilling ved Fyret i Hirtshals

se mere

VRÅ UDSTILLINGEN 2011

Mor og Datter

se mere

RULLENDE ENGLE DANSER MED PENSIONISTER

I regi af Odin Teateret ved Holstebro festuge juni 2011

se mere

PORT 2010, FRIIS CITYCENTER AALBORG 2010

Kisten til "mit skib er ladet med længsel" udstillet i Friss

se mere

VRÅ UDSTILLINGEN 2010

Familiealbum

se mere

SKAGEN ODDEN NATURCENTER 2010

Udstilling med Rullende engle, Campingkvinner og Life-boats i Proces

se mere

LIFE-BOATS I PROCES, UTZON CENTER AALBORG 2010

Udstilling af kunstneriske og skibstekniske forarbejder

se mere

GIMSINGHOVED KUNST OG KULTURCENTER 2010

Havfruer

se mere

EXILE UDSTILLINGEN SILKEBORG BAD KUNSTCENTER 2009

Kvindebåd - "vi er alle i samme båd"

se mere

UDSTILLING NORD FYNSKE KIRKER 2008

9 kirker på nordfyn udstiller moderne kirkekunst

se mere

GRUPPEUDSTILLING - KONTRA 2007

Finsk Norsk Kultursenter - Menneskestillads

se mere

VRÅ UDSTILLINGEN 2007

3 Gratier

se mere

GALLERI FALKUM, SKIEN, NORGE 2007

Marit Benthe Norheim skulptur / grafik

se mere

VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM, HJØRRING 2005

Fortællende figurer og sårbare skulpturer

se mere

RULLENDE ENGLE 2000-2001

Kulturkirken Jakob, Oslo, Norge - Northlandsfestivalen, Wick, Skotland - Trafalqar Square, St. Martin in the field, London, UK - Sæby Kirke, DK - Salisbury Cathedral, Salisbury Festival, England

se mere

KNIVKVINNER/VOKTER 1995

Bunkers, Internationalt projekt, Lista Fyr, Norge

se mere

ST. JOHN'S CRYPT, LONDON 1995

Søvngjengere

se mere

HYRDINNER 1994

Shad Thames Gallery. Tower Bridge, London, England - Traquair House, Skotland

se mere

HORDALUND KUNSTCENTER, BERGEN 1986

Debutudstilling - Mellom Kamp og Dans

se mere