BRUDDET, 2013


Lavet til NO MANS LAND, gruppeudstilling på Tegner Museet.

16. april - 20. oktober 2013

Billedkunstnerne Gerda Thune Andersen, Bodil Brems, Anja Franke, Hjördis Haack, Nina Maria Kleivan, Pernelle Maegaard, Marit Benthe Norheim, Vicky Steptoe er inviterede til at lave en udstilling af individuelle arbejder, der relaterer sig til Rudolph Tegner og hans værk. Kunstnergruppen repræsenterer de nordiske lande.
Udstillingens sigte er, at kunstnerne tager udgangspunkt i Rudoph Tegner og hans værker og fortolker/bearbejder disse set ud fra egne præmisser. Værkerne er derfor lavet med henblik på denne udstilling og åbner en dialog mellem nutiden og den faste samling på museet. Formsproget spænder over broderi, skulptur, videokunst, installation, fotografi og skyggeteater.
Udstillingens idé er, at give kunstnerne mulighed for at lade sig inspirere af Rudolph Tegners liv og værk og visualisere dette i nutidige fortællinger, hvor de menneskelige dilemmaer lader den indre virkelighed komme til syne. At lade det ske i sammenstød mellem det synlige og det usynlige, hvor både ideen og dens konkrete udformning anvendes som temaer i de nye værker.
De kvindelige kunstnere tager desuden udfordringen op, der ligger i selve den kønsmæssige forskel ved at udfordre Rudolph Tegners voldsomme dominante maskuline univers. De forholder sig til den nordiske patos, som den ligeledes kommer til udtryk hos Gustav Vigeland og Carl Milles, Rudolph Tegners nordiske samtidige.
Tekst til kataloget skrives af kunstanmelder ved Weekendavisen, Lisbeth Bonde.
Billedhugger Gerda Thune Andersen har kurateret gruppens sammensætning. 
Udstillingen sker i samarbejde med KunsthusUdenMure og Rudolph Tegners Museum & Statuepark.

BRUDDET, PÅ TEGNET - klik for store billeder

BRUDDET, PÅ VRÅ UDSTILLINGEN 2014 - klik for store billeder