LEDNINGSGOBELIN, 2004


Ledningsgobelin-avv-hjørring-norheim

Foredragssalen på AVV (Affaldsvæsenet Vendsyssel, Danmark) 2004.
Brugte ledninger, og afbøjningsspoler. 24m2

Menneskestillads
 
2004-2005, beton og stilladselementer,
5 x 5 x 6 meter
 
”Menneskestillads” er bygget op over et funktionelt stillads. Det fungerer både som armering og ramme. 36 beton figurer, ( hver ca. 2m. høje), er modelleret direkte over de lodrette stillads stænger og bliver dermed de bærende elementer. På denne måde vil konstruktionen kunne tilpasses forskellige steders karakter og arkitektur.
 
Menneskets overlevelsesdrift, evne til foranderlighed, til at flytte på sig og genopbygge har altid fascineret mig. 
 
I ”Menneskestillads”  har jeg kunnet gå ind i disse temaer, fordi stilladset giver en logisk indgang til at lege med dette. Væsnerne vil kunne bytte plads indbyrdes og f.eks. vende op eller ned næste gang.
 

Udgangspunktet for ”Lednings-gobelinet” var oplevelsen af, at se sorteringsarbejdet i AVV’s genvindingsanlæg, hvor ledningerne fremstod for mig, som en slags navlestrenger for vores moderne civilisation. - Navlestrenge til alle vores ”livsvigtige” organer; som holder os varme/rene/mætte/oplyste og pengestærke.

AVV repræsenterer en ægte Klods-Hans mentalitet. At skabe noget ud af ”ingenting”. Alt det som er nøjagtigt beregnet og sat sammen, for at få vores liv til at fungere, bliver lige så nøje pillet fra hinanden i genvindingsanlæggene, for at tilføre, i stedet for at forurene - og skabe nyt af gammelt.

Mennesket er i fokus, og dominerer hele billedet, naturlig nok, som årsagen til at livet går videre. Med navlestrengene som udgangspunkt, er personen tegnet som en frugtbar  kvinde, med et ansigt i maven. Jeg har brugt afbøjningsspoler, som iøjnefaldende punkter i hendes omgivelser.Både fordi de er smukke, som smykker at se på. Men også som et assosiationsskabende moment. Afbøjningsspolerne sidder bag TV-skærme, og er med til at "fremkalde"  billederne for os. Dermed er det også en direkte sammenhæng til kvinden som bærer livet i sig, og "fremkalder" barnet.Dette er èn tolkning, men jeg håber ”Lednings-gobelinet” kan åbne for mange måder at opleves på. Min mand synger Beatles-sangen: "Lucy in the sky with diamonds", når han ser gobelinet.

 

LEDNINGSGOBELIN - klik for store billeder