SKØNHEDEN & UDYRET, 2004


SKØNHEDEN & UDYRET, SJETNE BARNEHAGE, TRONDHEIM,  2004

En skulptur skabt i beton og granit, i samarbejde med Claus Ørntoft

Menneskestillads
 
2004-2005, beton og stilladselementer,
5 x 5 x 6 meter
 
”Menneskestillads” er bygget op over et funktionelt stillads. Det fungerer både som armering og ramme. 36 beton figurer, ( hver ca. 2m. høje), er modelleret direkte over de lodrette stillads stænger og bliver dermed de bærende elementer. På denne måde vil konstruktionen kunne tilpasses forskellige steders karakter og arkitektur.
 
Menneskets overlevelsesdrift, evne til foranderlighed, til at flytte på sig og genopbygge har altid fascineret mig. 
 
I ”Menneskestillads”  har jeg kunnet gå ind i disse temaer, fordi stilladset giver en logisk indgang til at lege med dette. Væsnerne vil kunne bytte plads indbyrdes og f.eks. vende op eller ned næste gang.
 

"Skønheden og Udyret" - Er et billede som er brugt i mange forskellige situationer hvor det farlige og det søde, det grimme og det smukke osv., mødes og tiltrækkes af hinanden, fordi de gensidigt trænger det den andre repræsenterer.

Vi valgte at gå ind i dette tema på vores måde, hvor vi beholder hvert vort tydelige udtryk, både skulpturelt  og i materialevalg, sat sammen til en skulptur.

Basen/soklen er Claus aggressive, ganske udfarende dyr, som åbner munden, og enten holder fast, vil indtage, eller slipper ud den milde og graciøse kvindeskikkelse, som sprutter ud i en bue, hvor hovdet har jordkontakt. Hun bøjer sig mere i nydelse end i smerte.

Børnene kan klatre og ride på dyret, som sidder inde på græsset. Kvinden danner en portal, som ender på "vejen", og som er stor nok til at børnene kan gå og cykle under. 

 

SKØNHEDEN & UDYRET - klik for store billeder