SPASERENDE, 2005


SPASERENDE 2005, BRATSBERG BRYGGE, PORSGRUNN, NORGE

6 figurer i beton, hver ca. 2,6 meter høj 

Menneskestillads
 
2004-2005, beton og stilladselementer,
5 x 5 x 6 meter
 
”Menneskestillads” er bygget op over et funktionelt stillads. Det fungerer både som armering og ramme. 36 beton figurer, ( hver ca. 2m. høje), er modelleret direkte over de lodrette stillads stænger og bliver dermed de bærende elementer. På denne måde vil konstruktionen kunne tilpasses forskellige steders karakter og arkitektur.
 
Menneskets overlevelsesdrift, evne til foranderlighed, til at flytte på sig og genopbygge har altid fascineret mig. 
 
I ”Menneskestillads”  har jeg kunnet gå ind i disse temaer, fordi stilladset giver en logisk indgang til at lege med dette. Væsnerne vil kunne bytte plads indbyrdes og f.eks. vende op eller ned næste gang.
 

Denne serie, opstod som en åben gruppe figurer, - som mennesker når de mødes helt tilfældigt. Den nogenlunde ensartede flok, er det man ser ved første øjekast. Kommer man nærmere, opdager man forskellighederne. Jeg havde i udgangspunktet vældig enkle titler på hver af dem, som f.eks. forelskelse, generationer, hun, han etc., men oplever at brugerne har taget dem til sig efter kort tid, og givet dem egne kælenavne.

Skulpturerne er placeret med afstand imellem, og monteret direkte på flisebelægningen, så de bliver en naturlig del af Bratsberg Brygges nye torv, som om de spadserer eller opholder sig der, på lige linje med folk i området.

 Ved hjælp af størrelsen, rager de over den menneskelige befolkning og har sin egen kontaktflade.

SPASERENDE - klik for store billeder