TILREJSENDE, 2007


TILREJSENDE 2007, TÅRS VENDSYSSEL

En serie på 8 skulpturer i beton, 2,8m høje.

Titlen henviser til Tårs som en tidligere jernbaneby. Skulpturene har i første øjekast en ensartet udforming, som om de tilhører en egen race. Når man møder dem enkeltvis oplever man forskellene, individualiteten, både gennem deres mimik, ansigts og kropsudtryk, men også gennem detaljer, som bl.a. børn fra Tårs var med til at skabe. Skulpturerne er store nok til at rage et stykke over menneske størrelsen, og dermed kommunisere indbyrdes. alligevel er de ikke så store at de virker monumentale og utilnærmelige, i et bymiljø hvor afstand og byrum giver mere intimsfære end ude i åbent landskab. 
4 af de 8 Tilrejsende opholder sig på byens torv, som om de venter på at noget skal ske, som tilskuere, - men også som om de kan komme til at byde hinanden op til dans i det imødekommende torvrum.

To børnehaver i Tårs har bearbejdet hvert sit par:


Modtagerne: Kvindefigurerne har fået aftryk af børns hænder på kroppene, som berørte morsfigurer. I tillæg har børnene  kommet med hver sin selvvalgte lille skat, som f.eks. skjold, sten, klinkekugler, knapper etc. Disse er støbt ind i deres håndflade aftryk.
Bærerne: Mandefigurerne er også tænkt som klare begribelige billeder på hvad en mand udtrykker og ofte viser af styrke. De er bærere af lidt større ting i plast, sten, glas eller metal, som børn har taget med sig og ”lagt fra sig” hos farsfigurerne, - på hylder, modelleret på deres kroppe. 

TILREJSENDE - klik for store billeder

PROCESBILLEDER - klik for store billeder