Campingkvinder - en rullende installation
SE HVOR CAMPINGKVINDERNE ER NU

PARTNERSHIP FOR CHANGE, OSLO 14-15 maj 2014


Marit Benthe Norheim er paneldeltager i The need for Global Human Warming (seminar).

Hun holder også et indlæg om Life-boats med titlen: . “Life-Boats”- international sailing social participatory art project.

Background and motivation behind PFC
PfC 2014 aims to provide insight and inspiration for social innovation. We believe in sharing and learning from others. The PfC Conference 2014 presents efficient methods, examples of best practice and innovative projects. We aim to show how everyone can contribute towards the World We Want, by acting responsibly to secure a better climate and empower the positive forces of society. The program targets businesses, investors and entrepreneurs as well as NGOs, government, academia and individuals.

Læs mere om Partnership for Change, og se programmet her

LIFE-BOATS


En sejlende skulpturel installation under opbygning

Jeg arbejder frem mod at skabe tre kvindeskulpturer i beton, som skal blive til funktionelle både. De skal være ca 12 meter lange og 3 meter høje over vandlinien og have plads til passagerer. ”Life-boats” skal sejle fra Nordjylland ud på de Europæiske kanaler, der naturligt fører skibene igennem centrum af Europas byer, som er bygget op omkring de gamle vandveje. Projekt Life-boats er et tredelt portræt af kvinden i forskellige almengyldige stadier og tilstande. Projektet ”Life-boats” vil handle om møder – om udveksling – om at tage imod fremmede udtryksformer, om at turde bevæge sig i et ukendt terræn og skabe nye forbindelser. Det første skulpturelle skib "Mit skib er ladet med længsel" er færdig og er flyttet udenfor, for at gøre plads til at bygge det næste skulpturelle skib "Mit skib er ladet med Liv" i værkstedet. Denne proces er godt igang og skelettet til nummer 2 skib er ved at være færdigt og er snart klar til støbning.

Følg Life-boats og læs meget mere om projektet på www.life-boats.com

KUNSTNERMØDE VENDSYSSEL


Marit Benthe Norheim, fortæller om hendes forhold til Vendsyssel i forbindelse med Kunstermøde i Vendsyssel

I videoen fortæller hun om hendes  inspirationen til sit tryk til kunstnermappen Kunstnermøde i Vendsyssel. Kunstnermødet samlede 12 billedkunstnere, som i løbet af september 2013 arbejdede sammen og hver for sig på forskellige lokaliteter i Vendsyssel. Resultaterne præsenteres på en række udstillinger, der vises i april-juni 2014.

Læs mere om Kunstnermødet her: http://www.corner.dk/index.php?id=561

campingkvinder vinder artbeat prisen 2014

EN DANSK KULTURFORMIDLINGSPRIS

Artbeat Prisen er en årlig pris, som skal overrækkes til en person eller et projekt inden for kulturlivet, der har udmærket sig ved at kombinere det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssigt fremsynede.

Læs mere om prisen her: www.artbeatprisen.dk

Aalborg Universitet, Det Humanistiske Fakultet, har indkøbt Marit Benthe Norheim’s kunstinstallation ”Campingkvinder”. Indkøbet af det nye kunstværk er en markering af, at Det Humanistiske Fakultet øn­sker at styrke samspillet mellem kunst og videnskabelse. Det hænger sammen med, at kunst rammer os i vores følelser og erfaringer og udfordrer vores forståelser, samtidig med at den gør os usikker på, hvad vi ved, og får os til at tænke endnu engang. Alt dette skal være en naturlig del af universitetets praksis.

Lone Dirckinck-Holmfeld
Dekan, Det Humanistiske Fakultet

DER ER FERNISERING AF KUNSTVÆRKET DEN 30. APRIL KL. 13.00