INDSIGT OG UDSYN, 2023


”SINDALS ENGLE OG BØRN UNDER PANDEMIEN. ”

Sindal bibliotekstorv

Vendsyssel-banen blev indviet i 1871 og Sindal udviklede efterfølgende sin bymidte omkring stationen. Den direkte forbindelse til resten verden giver indbyggere i stations-byer en grundlæggende bevidsthed om, at verden er større end dén by man bor i.

Da Sindal i 2021 skulle fejre sit 150-års jubilæum som stationsby var vi midt i en pandemi. Vi var forhindrede i at rejse ud – og modtage rejsende. Vores skoler lukkede og vi arbejdede hjemmefra. Fremtiden var usikker og ukendt. Hvad gjorde dette ved byens børn og unge mennesker i en tid, hvor flere og flere rammes af stress og angst?
Gennem dobbelte selvportrætter lavet på to workshops af 498 elever på Sindal Skole ønsker Marit Benthe Norheim at give indblik i netop dét. Portrætterne afspejler på samme tid både tunge tanker og fortvivlelse men også drømme og håb – dén dobbelthed livet i mange sammenhænge består af.

De fire store skytsengle er skabt at Marit Benthe Norheim og symboliserer hver især velkendte følelser. Engel med bølger – noget vi alle mærker i kroppen ind i mellem; Engel i piruet – der kan vende sig i alle retninger eller danse i glæde; Engel med ørevinger – dét at lytte er det vigtigste, og kan give vinger; og Engel med perlepunkter – nogle øjeblikke kan man mærket at noget skinner og kan være ordløst.

Intentionen er, at de bringer tro, håb og kærlighed til Sindal. I deres væsen bærer engle både smukke og forunderlige, men de er også skrøbelige og sårbare, da de jo er halvt mennesker. Et væsen, der findes i alle kulturer og religioner og som mange har et personligt forhold til. I deres vogterrolle udstråler de agtpågivenhed og styrke, men også tryghed og tillid, der tilsammen skaber et solidt fundament for vores fælles vej ud af pandemien og ind i fremtiden.

AFSLØRING 17. JUNI 2023: Det var en festdag i Sindal. Rigtig mange var mødt på denne smukke solskinsdag for at se børnenes værker og byens nye kunstværk. Der var taler af skole- og dagtilbudschef i Hj. Kom. Anette Nedermark. Formanden fra Hj. Kom. kunstudvalg Troels Bidstrup Hansen. Kunsthistoriker og tdl. rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Else Marie Bukdahl og Marit Benthe Norheim
De mindste elever fra Sindal skole underholdt med flot korsang og Sindal borgerforening havde sørget for der var lidt lækker at spise og drikke.

TV2NORD NYHEDSUDSENDELSE FRA DEN 7/6 2023 - Norsk kunstner samarbejder med elever om nyt kunstværk

 

JUNI 2023: Opsætning af elevernes 498 relieffer og de 4 engle, med fleres hjælp og af frivillige fra Sindal borgerforening

MAJ 2023: Elevernes relieffer er færdige, og opsætningen planlægges nøje i Mygdal.

APRIL-MAJ 2023: Arbejde med de 4 engle i fuldmålestok

Prøveopsætning af modeller i 1:1

15-16 MARTS 23: Alle elev fra Sindal skole er samlet i Sindal hallen for at modellere deres relief og dagen efter at male og begitte dem -klik for store billeder

15. marts 2023

Nordsøposten.dk

Nu arbejdes der på kunstværket “Sindals engle og børn”

Læs artiklen

Marts22, ENGLEVOGTER SKABELONER I FULD STØRRELSE - klik for store billeder

ENGLEVOGTER MODELLER 1:7 - klik for store billeder

ENGLEVOGTER SKITSER - klik for store billeder